Crematorium Rijtackers Eindhoven - uitvaart-eindhoven.nl (2024)

  • home
  • » Infotheek
  • » Crematorium Rijtackers Eindhoven

Crematorium Rijtackers is het crematorium in Eindhoven waar overledenen uit Eindhoven en omgeving worden gecremeerd. Het crematorium is onderdeel van uitvaartorganisatie DELA maar er worden ook crematies gehouden van mensen die geen verzekeringen hebben bij DELA.

Een crematie is de verbranding van het lichaam van een overledene. In het crematorium zijn daarvoor moderne faciliteiten aanwezig die er voor zorgen dat de crematie op een zeer piëteitsvolle wijze kan plaatsvinden.

Hoe werkt een crematie?

De familie wordt in crematorium Rijtackers ontvangen in de familiekamer. Dit is de plek waar de directe nabestaanden voor de uitvaartplechtigheid samen komen. Het is ook mogelijk om voor de plechtigheid nog afscheid te nemen van de overledene als de familie dat wil. De andere belangstellenden nemen plaats in een van de aula’s van het crematorium. Rijtackers kan grote groepen mensen ontvangen maar het is ook mogelijk om een intiem afscheid te houden met een kleine groep belangstellenden.

In de aula zijn alle voorzieningen aanwezig om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. Families organiseren de uitvaart in de dagen tussen het overlijden en de crematie met hun eigen uitvaartverzorger. Binnen crematorium Rijtackers is vrijwel alles mogelijk, als mensen speciale wensen hebben dan kunnen ze van te voren vragen naar de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om live muziek te spelen of om films te vertonen tijdens de plechtigheid. Ook kan de dienst in zijn geheel worden opgenomen op video.

De aula wordt standaard voor een uur gehuurd. Als men meer tijd wil dan moet de familie dit van te voren aangeven aan de uitvaartverzorger. Het crematorium kan daar dan rekening mee houden in de planning.

Na de plechtigheid is er in het crematorium veel mogelijk als het gaat om de condoleance. Men kan kiezen voor een kop koffie met een plakje cake, maar het is ook mogelijk om luxe hapjes te laten serveren en een goed glas wijn. Het crematorium heeft een groot aanbod, maar men staat altijd open voor persoonlijke wensen. Men kan contact opnemen met het crematorium om te overleggen over de mogelijkheden. Uw uitvaartverzorger weet doorgaans ook wat er allemaal mogelijk is.

Meestal vindt de daadwerkelijke crematie direct na de plechtigheid plaats.

De crematieruimte

In de crematieruimte bevinden zich de crematieovens waar de daadwerkelijke crematie plaats vindt. Een crematie duurt gemiddeld ongeveer vijf kwartier. Het is mogelijk dat een kleine groep nabestaanden aanwezig is bij het invoeren van de kist in de oven. Dit gebeurd op een zeer piëteitsvolle manier.

Sommige mensen verwachten dat er op het dak van een crematorium grote schoorstenen staan waar rook uit komt. Maar dat is niet het geval. De moderne crematiefaciliteiten zijn voorzien van filtersystemen. Dit zijn systemen die alle stoffen opvangen die vrijkomen tijdens een crematie. De enige uitstoot die er plaats vindt is van warme lucht, maar dit is nauwelijks zichtbaar en ook niet vervuilend.

Als u meer informatie wilt over het crematieproces (denk aan temperaturen, oven, filtersystemen, duur van een crematie etc) kunt u kijken in de infotheek van Uitvaart.nl in het hoofdstuk De crematieoven.

As overledene ophalen

De as van een overledene kan pas na een maand worden opgehaald. In de tussentijd wordt de as bewaard in de algemene nis van crematorium Rijtackers. De as mag niet eerder worden afgegeven omdat dit zo is voorgeschreven in de Wet op de lijkbezorging. Het geeft families de tijd om na te denken over wat ze met de as willen doen. Dit wordt ook wel asbestemming genoemd. Op het gebied van asbestemming is veel mogelijk in Nederland omdat er weinig beperkende wetgeving is op het gebied van asbestemming. In grote lijnen is het zo dat families kunnen kiezen om de as te bewaren of om de as te verstrooien. Maar waar(in) wil men de as bewaren? Waar kan de as worden verstrooid? In het hoofdstuk asbestemming is meer informatie te vinden over dit onderwerp.

Opbaren

Crematorium Rijtackers beschikt ook over verschillende opbaarkamers. Dit zijn ruimtes waar mensen in de dagen tussen het overlijden en de crematie bij hun overleden dierbare kunnen zijn. Rijtackers beschikt ook over zogenaamde 24-uurs kamers. Dat zijn opbaarkamers waar de familie de sleutel van krijgt. De opbaarkamers zijn zo opgebouwd dat er een ruimte is waar belangstellenden samen kunnen zijn en een ruimte waar de overledene is opgebaard. Daardoor kunnen mensen die de overledene liever niet willen zien ook mee naar de opbaring. Er is koffie, thee en water aanwezig voor de bezoekers. Als families gebruik willen maken van catering dan kunnen ze dit overleggen met het crematorium. Rijtackers heeft een uitgebreid aanbod als het gaat om de catering.

Crematorium Eindhoven
Anthony Fokkerweg 150
5651 GZ Eindhoven

Crematorium Rijtackers Eindhoven - uitvaart-eindhoven.nl (2024)

FAQs

Hoe lang duurt een uitvaart crematorium? ›

Hoe lang dit duurt, hangt af van verschillende factoren zoals het materiaal van de kist. Maar over het algemeen is het ongeveer twee uur.

Waar mag je een uitvaart houden? ›

Waar mag je een uitvaart houden? U kunt op bijna elke locatie een uitvaart houden. Bijvoorbeeld thuis of in een lokaal restaurant of café. Onze uitvaartverzorgers denken graag met u mee en zijn bekend met de lokale mogelijkheden.

Waar bestaat een uitvaart uit? ›

Waaruit bestaat een traditionele uitvaart?
  • De wens voor begraven of cremeren.
  • De soort uitvaartkist.
  • De rouwkaart.
  • De afscheidsdienst.
  • Het rouwvervoer.
  • Het graf of de as–bestemming.

Doet een crematie pijn? ›

Voelt het lichaam pijn tijdens cremeren? Nadat een persoon is overleden kan niks nog pijn doen. Met de huidige technologie is er geen onzekerheid meer of iemand wel of niet echt overleden is. Daarom doet crematie geen pijn voor de overledene.

Wat verbrand er niet bij crematie? ›

Soms willen nabestaanden dat voorwerpen mee de oven ingaan, zoals knuffels of bloemen. Elk crematorium hanteert hiervoor zijn eigen regels. Eventuele metalen, zoals handvatten van de kist, mogen de crematieoven niet in. Ook mogen brillen of horloges niet altijd de oven in, omdat het glas de oven kan beschadigen.

Wat mag je niet dragen op een begrafenis? ›

Het dragen van bijvoorbeeld felle kleuren, opvallende prints en sieraden of sportkleding is af te raden. Een donkere, neutrale rok of jurk met donkere panty is voor dames een veilige keuze. Voor mannen is een net colbert met een donkere (spijker)broek zonder gaten of andere opvallende kenmerken gepast.

Hoe lang blijft een lichaam goed na overlijden? ›

Bij de ontbinding zijn het veel meer de zuurstof in de grond en de in het lichaam en de omgeving aanwezige bacteriën die het ontbindingsproces in gang zetten en aan de gang houden. Bij lijken van een normaal postuur neemt dat proces zo'n tien jaar in beslag.

Hoe lang blijft overledene op aarde? ›

Wettelijk gezien moet de begrafenis of crematie uiterlijk op de zesde werkdag na overlijden plaatsvinden.

Wat gaat er mee in de kist? ›

Enkele tips
  • Bedenk goed wat je meegeeft in de kist. ...
  • Je kan de kist aan de binnenkant beschilderen met bijvoorbeeld een mooie tekening of een boodschap aan de overledene. ...
  • Je kan ook kiezen om een brief mee te geven of een voorwerp (biologisch afbreekbaar) wat de overledene aan jou doet denken.
Apr 1, 2021

Is een uitvaart hetzelfde als een crematie? ›

Een uitvaart bestaat dus uit alle stappen voor, rondom en na het overlijden van een persoon. Onderdelen hiervan zijn onder andere de condoleance en begrafenis of crematie.

Hoe verloopt laatste groet? ›

Er zijn meerdere manieren om een overledene een laatste groet te brengen. De meest voorkomende afscheidsgroeten zijn knikken of de overledene even aanraken, de kist aanraken of een bloem op de kist leggen. Aan het graf kun je je laatste groet brengen met een schepje zand.

Top Articles
The Video of Drake’s Meat Leak ayl - Pastelink.net
Atdheu – dashuria më sublime dhe ideali më i lartë i shqiptarit – Dielli
English Bulldog Puppies For Sale Under 1000 In Florida
Http://N14.Ultipro.com
Winston Salem Nc Craigslist
Midflorida Overnight Payoff Address
Kobold Beast Tribe Guide and Rewards
Localfedex.com
Sportsman Warehouse Cda
Unlocking the Enigmatic Tonicamille: A Journey from Small Town to Social Media Stardom
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Kris Carolla Obituary
Mr Tire Rockland Maine
41 annonces BMW Z3 occasion - ParuVendu.fr
Locate Td Bank Near Me
Amateur Lesbian Spanking
Ukraine-Russia war: Latest updates
Hartford Healthcare Employee Tools
2015 Honda Fit EX-L for sale - Seattle, WA - craigslist
Foodland Weekly Ad Waxahachie Tx
iLuv Aud Click: Tragbarer Wi-Fi-Lautsprecher für Amazons Alexa - Portable Echo Alternative
Silive Obituary
Where Is George The Pet Collector
Melissababy
Finalize Teams Yahoo Fantasy Football
Myhr North Memorial
Woodmont Place At Palmer Resident Portal
Free Personals Like Craigslist Nh
Directions To Cvs Pharmacy
Coomeet Premium Mod Apk For Pc
Silky Jet Water Flosser
Hesburgh Library Catalog
Keyn Car Shows
Ultra Ball Pixelmon
Worthington Industries Red Jacket
Miller Plonka Obituaries
Airg Com Chat
Sam's Club Gas Price Hilliard
Eero Optimize For Conferencing And Gaming
Emily Katherine Correro
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Husker Football
Cocaine Bear Showtimes Near Cinemark Hollywood Movies 20
Studentvue Calexico
Ferhnvi
Alba Baptista Bikini, Ethnicity, Marriage, Wedding, Father, Shower, Nazi
Caphras Calculator
Theater X Orange Heights Florida
Ihop Deliver
El Patron Menu Bardstown Ky
Optimal Perks Rs3
91 East Freeway Accident Today 2022
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6015

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.